Munkaállomás létesítése. Annak érdekében, hogy a programot több gépről lehessen futtatni, ugyanazzal az adatbázissal, a következő telepítéseket és beállításokat kell elvégezni a létesítendő munkaállomáson:

1)Töltse le a Visual FoxPro 6.0 SP5 RunTime+HTML Help programot valamelyik FTP szerverünkről: ftp://tnz.hu vagy  ftp://ftp2.w3host.hu.

A beállítás szerint az Internet Explorer rákérdez a letöltés előtt, kattintson inkább a "Mentés" gombra. Válassza ki a könyvtárat ahova menteni akarja (Pl. c:\TEMP) majd kattintson a Mentés gombra.


2)A Visual FoxPro 6.0 SP5 RunTime program telepítése:

A letöltés után, "A letöltés befejeződött" párbeszédablakban kattintson a Megnyitás gombra.
Ha a jelölőnégyzet be van jelölve, "A letöltés befejeződött" párbeszédablak nem jelenik meg. Ebben az esetben a visuFoxProSetup.exe telepítőprogramot a letöltés könyvtárából indítsa

A Visual FoxPro 6.0 SP5 RunTime program telepítéséhez kattintson az Continue gombra.
A "Name and Organization Information" ablakban megjelenik a név és szervezet neve. Kattintson az OK gombra ha megfelelnek.
A könyvtár kiválasztása után kattintson az OK gombra.

A következő ablakban kattintson a "NAGY MONITOR" jelre, a program automatikusan feltelepül a megadott könyvtárba.
A sikeres telepítés végén, a párbeszédablakban kattintson az OK gombra.

 3)Az adatforráshoz való kapcsolódás beállítása:

A menüből kattintson a "Beállítások- Vezérlőpult" menüpontra.
A Vezérlőpultból válassza ki a Felügyeleti eszközök opciót

A "Felügyeleti eszközök" közül válassza ki az ODBC adatforrások opciót.

Az "ODBC adatforrás-felügyelő" ablakban kattintson a "Rendszer-DSN" fülre.
Kattintson a Hozzáadás... gombra, a megjelenő listából válassza ki az SQL Server-t, majd kattintson a Befejezés gombra. Az ODBC Rendszeradatforrás az adatszolgáltatóhoz való kapcsolódás módját tárolja.

A "Create a New Data Source to SQL Server" ("Új SQL Server adatforrás létrehozása") ablakban:

  • a "Name" ("Név") mezőbe írja be az alkalmazás nevét (kklibri a könyvértékesítési programnál vagy supratika az általános értékesítési programnál)

  • a "Description" ("Leírás") mezőbe az üzlet nevét írhatja be

  • a "Server" ("Kiszolgáló") mezőbe annak a gépnek a nevét kell kiválasztani amelyikre van telepítve az SQL Server és a program. A "főgép" nevét megtudhatja ha jobb egérgombbal rákattint (a "főgépen") az asztalon a Sajátgép ikonra, a menüből kiválasztja a "Tulajdonságok" opciót és a "Rendszertulajdonságok" ablakban rákattint a "Számítógépnév" fülre ("A számítógép teljes neve:").

A fenti adatok megadása után kattintson a Tovább> gombra

A következő ablakban jelölje be a "With SQL........"  ("A felhasználó által beírt felhasználónév és jelszó alapján, SQL Server hitelesítéssel") opciót
A Login ID és Password ("Felhasználónév" és "Jelszó") mezők kitöltéséhez kérjen a programozóktól jelszót majd kattintson a Tovább> gombra

A következő ablakban távolítson el minden jelölést a jelölőnégyzetekből  majd kattintson a Tovább> gombra.
A következő ablakban is távolítson el minden jelölést a jelölőnégyzetekből. A nyelv beállítást meghagyhatja, sőt átállíthatja magyar nyelvre,  ("Az SQL Server rendszerüzeneteinek nyelve legyen:" opció) majd kattintson a Befejezés gombra.
Az "ODBC MS SQL Server beállítások" ablakban kattintson a Test Data Source... (Adatforrás tesztje....) gombra. Ha helyesen működik a program akkor a "TEST COMPLETED SUCCESSFULLY!" ("A TESZTEK SIKERESEN BEFEJEZŐDTEK!") üzenet jelenik meg. Kattintson az OK gombra az üzenetablakban és az "ODBC MS SQL Server beállítások" ablakban.
Az "ODBC adatforrás-felügyelő" ablakban, a "Rendszer DSN" panelen megjelenik a berögzítés. Zárjon be minden megnyitott ablakot.

4)Parancsikon létrehozása az Asztalon: