NKLIBRI nagykereskedelmi modul  -  KKLIBRI kiskereskedelmi modul


LIBRATIKA

Kis- és nagykereskedelmi könyvértékesítési és készletnyilvántartó programcsomag

 

A rendszer három különböző szinten szolgálja ki a könyvértékesítési feladatokat végző cégek igényeit:

  1. szint: NKLIBRI, a nagykereskedelmi feladatok ellátására. A nagykereskedelmi modul a viszonteladói értékesítéshez és a nagykereskedelmi bevételezéshez van optimalizálva.
  2. szint: KKLIBRI központi modul, a kiskereskedelmi feladatok ellátására. A KKLIBRI a gyors bolti értékesítéshez van igazítva, de lehetőség van viszonteladóknak történő értékesítésre is. Azt a modult a következő két esetben használhatja a kiskereskedő:
    1. Egy bolttal rendelkező kiskereskedés esetén;
    2. Több bolttal rendelkező kiskereskedések „vezér” boltjában.

Ez a szint képes tartani a kapcsolatot a Nagykereskedelmi modullal, ugyanakkor lehetőséget ad a kiadványok törzsének karbantartására. Ezen a szinten a több bolttal rendelkező kiskereskedések cég szintű lekérdezéseket, vezetői információkat kaphatnak - boltjaik összesített forgalmát egyben elemezhetik.

  1. szint: KKLIBRI alárendelt bolti modul, a kiskereskedelmi feladatok ellátására.

Ez a több bolttal rendelkező kiskereskedések alárendelt boltjainak ellátására szolgál. Ezen a szinten nem lehet karbantartani a terméktörzset, mert azt a 2. szinten működő modul végzi, ezzel biztosítható hogy az adott kiskereskedésben mindenhol egyforma legyen a terméktörzs. Ez a szint a 2. szintnek jelenti forgalmi adatait.

 

A rendszer jellemzői:

Ø      Könyvpiacra tervezett terméktörzs (szerző, kiadó, kiadás éve, stb).

Ø      Integrált rendszer: Nagykereskedési modul, Kiskereskedelmi modul. (A Kiskereskedelmi modul használható egy boltra és több boltot üzemeltető kiskereskedésre is, a boltokat üzemeltető cég forgalmi és pénzügyi monitorozására.) Az integrált rendszerhez csak Internet kapcsolat kell. (Nem kell online kapcsolat, az adatátviteli lehetőség a nagykereskedés és kiskereskedés valamint a kiskereskedés és a hozzátartozó üzletek között, akár modemes internet vagy USB adattárolókkal is megoldható).

Ø      Bizományosi beszerzés és értékesítés teljes folyamatának lefedése.

Ø      Tetszőleges számú vevőkategória kialakítása, vevőkategóriánként tetszőleges kivétel megadása.

Ø      A készletmozgások elkülönítése a számlázástól.

Ø      Beérkező számlák hozzárendelése a korábbi bevételi bizonylatokhoz. (Egy számlához több bevételi bizonylat)

Ø      Kiállított számlák készítése egy vagy több szállítólevélből, bizományosi fogyásjelentésből.

Ø      A vásárlók bizományosi fogyásjelentésének elektronikus fogadása, és automatikus számlázása. Természetesen kézi feldolgozás is lehetséges.

Ø      A rendszer nagykereskedelmi modulja is támogatja a több bolttal rendelkező vevőket.

Ø      A vevők rendeléseinek fogadása a vevőknél használható kiskereskedelmi moduloktól.

Ø      Mind a kiskereskedelmi, mind a nagykereskedelmi modulok forgalomelemzésen alapuló, automatikus utánrendelő mechanizmussal rendelkeznek.

Ø      A program támogatja a felhasználónkénti azonosítást. A felhasználók különböző, beállítható jogokkal, hozzáférésekkel rendelkeznek. Az adatok módosítása tételesen rögzítve van (ki, mikor, mit, mire módosított).

Ø      Biztonságos és robosztus adatbázis-kezelés a Microsoft SQL Server adatbázismotorjával. Az SQL alapú lekérdezési háttér főleg a nagyobb adatmennyiség kezelésében jelent időmegtakarítást. Ez nem csak a szoftverek adatfeldolgozásában, hanem nyomtatások és keresések során is megtérül.

Ø      Az igényeknek megfelelő folytonos fejlesztés.

Ø      Vonalkód-olvasó és pénztárgép támogatás.